Tú puedes construir
  • Niños nos necesitan - Imagen 5
  • Niños nos necesitan - Imagen 6
  • Niños nos necesitan - Imagen 7

Fundacja Isidora Pertusa uczestniczyła 30 października w III Zgromadzeniu Wspólników UNICEF.

Encuentro Aliados UNICEF 30.09.12

Spotkanie to odbyło się w hotelu Melia Castilla w Madrycie. Udział w nim wzięło ponad sto przedstawicieli z ponad 60 firm jak i organizacji współpracującch z  UNICEF wśród których znajduje się Fundacja Isidora Pertusa.

To doroczne spotkanie odbywa się w celu wymiany wyników, zrozumienia wpływ pracy UNICEF. Przedstawia się na nim również kampanie mobilizujące do akcji na rzecz praw dzieci jak i również są tu omawiane nowe wyzwania na przyszłość.

Imanol Arias, Ambasador UNICEF  poprowadził to spotkanie na którym przedstawił swoje własne doświadczenia podczas pracy z UNICEF.

Consuelo Crespo, Przewodnicząca UNICEF-u Hiszpania, Paloma Escudero, Dyrektor wykonawcza oraz Andrés Conde, Dyrektor kampanii UNICEF, zabrali głos wyjaśniając w jaki sposób działa UNICEF w obecnym kontekście międzynarodowym. Zrecenzowali oni strategiczne wyzwania UNICEF-u Hiszpania na najbliższe 3 lata, jak i omówili główne wyzwania, przed którymi stoją w sytuacjach codziennych. Paloma Escudero położyła nacisk na kluczowe wyzwania na przyszłość: innowację, partnerstwo sektorowe, partnerstwo publiczno-prywatne na rzecz rozwoju, zwłaszcza w Ameryce Łacińskiej. Podkreśliła również potrzebę rozwoju w świecie cyfrowym oraz skupienie się na prawach dziecka jako społeczną odpowiedzialność. Zaakcentowała również zaangażowanie UNICEF-u w świecie  na rzecz dzieci najbardziej potrzebujących.

Spotkanie była bardzo owocne zarówno dla sojuszników jak i instytucji, wśród których znajdowała się Fundacja Isidora Pertusa. Wszyscy tu mieli doskonałą okazję do wymiany doświadczeń i wyzwań w ich pracy na rzecz dzieci.

30 Pażdziernik 2012.

WSPIERAJĄ NAS